У ДОМА ПРОФИЛ КОМПАНИЯТА ПРОДУКТИ СЪВЕТИ КОНТАКТ

Авторско право © 2016 Lemimed Ltd - Всички права запазени

LEMIMED
ЛЕКАРСТВЕНА ЕДРО
ДИСТРИБУТОР

Правила при прием на лекарства

Използвайте информацията в лекарствения справочник единствено и само, за да подпомогнете безопасната и правилна употреба и съхранение на лекарствата, изписани от Вашия лекар.

Ако случайно сте загубили листовката, съпътстваща медикамента ви, можете да я изтеглите от менюто "листовка" в описанието на продукта.

Без значение дали приемате лекарства без рецепта или по лекарско предписание, дали лекарството е предписано на вас или на някой ваш близък, има правила за безопасност при употребата му, които задължително трябва да спазвате. Това е особено важно, ако приемате голям брой медикаменти за определено заболяване или периодично приемате лекарства без рецепта.

1.Винаги прочитайте листовката преди употреба на което и да е лекарство!Научете повече за лекарствата, които приемате. Консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, за да сте сигурни, че правилно сте разбрали начина на прием. Ако листовката на продукта не съдъжа достатъчно информация, попитайте в аптеката или личния си лекар за разяснения. 2. Информирайте вашия лекар за:


- Всички медикаменти и хранителни добавки, които приемате.

- Ако сте бременна, планирате да забременеете или кърмите.

- Ако сте имали алергични реакции при предишен прием на медикаменти.


3.Проверете дали има  храни, които повлияват приема на лекарството ви и възможно ли е да употребявате алкохол по време на лечението.

4. Приемайте вашето лекарство точно както е предписано от вашия лекар! 5. Проверете дали лекарството ви може да ви направи сънливи или да повлияе на способността ви за шофиране и работа с машини. 6. Приемът на някои лекарства е несъвместим с продължително излагане на слънце. Ако вашето лекарство е такова, вземете всички защити при излагане на слънце и като цяло избягвайте такова. 7. Съхранявайте всички лекарства на хладно място, далеч от слънчева светлина, в заключен шкаф, недостъпен за деца. 8. Следвайте стриктно предписанията за съхранение на лекарствата, указани в листовката, ако се изисква съхранение в хладилник. 9. Не използвайте лекарства след изтичане срока на годност, указан върху опаковката. 10. Не използвайте лекарства, изписани за някой друг.

Самолечението е опасно! Не експериментирайте с вашето здраве!

Как да свалим излишните килограми?


От ненужните килограми можете да се отървете и с помощта на билки. Разбира се, успоредно с това трябва да ограничите консумацията на мазнини и въглехидрати, да се занимавате редовно с физически труд и някакви подходящи упражнения.

Дивесил – извлек от коренищата с корените

¼ ч.чаша ситно нарязана билка се залива с 1 ч.чаша студена вода. Кисне 8 ч. Сутринта се изпива ½ - 1 ч.чаша и към накиснатата билка се доливат 1 чаша студена вода и 2 ч.лъжички водка или коняк. Оставя се в хладилник за 8 часа. Вторичният воден извлек се пие на следващия ден, като предизвиква силно намаляване на апетита за 3-4 дни.

Царевица – запарка от зърната

На 1ч.чаша вряща вода 1 супена лъжица зърна. Запарват се 1 час и течността се прецежда. Пие се по 1/2ч.чаша 3 пъти дневно 1 час преди хранене за понижаване на апетита.

Комбинация от билки

Запарка от резене ( плодовете) 3 части, липа (цветовете) 3 части, черен бъз (цветовете) 4 части, мента ( листата) 4 части, лайка ( цветовете) 3 части. На 200мл вряща вода 10гр от добре смесените билки. Запарва се, прецежда се и се пие по 1ч.чаша 2-3 пъти дневно като средство, което стимулира обмяната на веществата при затлъстяване. Курсът на лечение е 8-10 седмици.

Вана с цикория

400гр от билката се заливат с 3л кипяща вода, запарват се 2 часа и течността се прецежда. Излива се във вана с температура на водата 39◦C. Процедурата продължава 10-15 минути и се прави през ден. Курсът включва 6-8 вани. Горещите вани с цикория имат и добро потогенно действие и затова се включват в целия комплекс от средства против затлъстяването.


Как да изберем слънцезащитен крем?

Слънцезащитните кремове имат различен механизъм на действие, съобразно активните вещества в тях. Те могат да съдържат минерални или химични филтри, или комбинация от двете.

Химичните филтри проникват през кожата и абсорбират слънчевите лъчи, като не им позволяват да проникнат в по-дълбоките слоеве на дермата. Някои химични филтри осигуряват само UVA илиUVB защита, други са комбинирани.

Минералните филтри създават лек филм, подобен на мембрана върху кожата, който отразява слънчевите лъчи обратно. Кремовете, които ги съдържат обикновено са леко оцветени. Минералните филтри осигуряват едновременно UVA и UVB защита. Основните минерални филтри са цинков окис и титанов диоксид. Цинковият оксид е по-лек и е подходящ за ежедневна употреба, докато титановия диоксид се предпочита на плаж или в планината.

Винаги проверявайте етикета на продукта, за да разберете каква защита ви осигурява!

Има две системи за определяне на слънцезащитата.  Американските SPF номера са двойни в сравнение с SPF номерата  на европейските продукти.  

Винаги проверявайте по коя система е определен  SPF на продукта.

SPF е лабораторна мярка за ефективност на слънцезащитния филтър. Европейската SPF система се основава на времето, което човек с бледа кожа може да прекара  на слънце, без да се получи зачервяване. Това време стандартно е 20 минути през пролетта. Ако се приложи слънцезащитен крем с SPF 8 , това означава, че на пролетно слънце времето на престой се удължава на 8 х 20 минути (160 минути), без да се предизвика изгаряне.

В действителност това правило е доста относително, защото хората имат различен тип кожа. Винаги избирайте продукт с по-висок SPF.

Ако имате чувствителна кожа, задължително изберете  продукт с минерален филтър като Bioderma Photoderm Mineral Fluide SPF50+ за лице 40мл, Avene слънцезащитен минерален крем SPF50+ 50мл или  SVR Solaires 50 Ecran PI 50мл тениран слънцезащитен крем SPF50+.

Ако кожата ви е склонна към зачервяване ви препоръчваме SVR Rubialine крем против зачервявания SPF50 50ml,  Ruboril expert 50+ крем за лечение на розацея с фактор 50+ 30мл  или  Bioderma Photoderm AR cream SPF50+ 30мл.

Ако сте склонни към акне, кожата ви може да е силно реактивна към слънцезащитните продукти. Някои кремове, съдържащи минерални филтри имат тежка и лепкава текстура, която допълнително може да запуши порите. Изберете крем с химичен филтър за чувствителна кожа: SVR Lysalpha крем за комб.и мазна кожа SPF50 50ml, Bioderma Photoderm AKN Mat SPF30 40мл, Synchroline Aknicare sun SPF30 50мл.

Ако имате суха кожа, изберете лосион или крем с добавени хидратиращи съставки. Съчетайте грижата против стареене със слънцезащитата с Bioderma Photoderm Anti- age SPF30 30мл и борбата с хиперпигментациите и слънцезащитата с SVR Clairial SPF 50+ депигментиращ дневен крем 30мл, Bioderma Photoderm Spot SPF50+ 40мл.

.Ако плувате или сте активно спортуващи, изберете водоустойчива слънцезащита, която е активна и върху влажна кожа за 40-80 минути в резултат на добавените силиконови съставки.

Ако искате да избегнете бръчките и увредената кожа, най-добрата защита е да останете на сянка. Ако все пак желаете да пофлиртувате със слънцето, спазвайте следните препоръки:

Разгледайте слънцезащитните продуктите, които предлагаме. Възползвайте се от филтрите в лявата колона, за да изберете най-подходящият продукт за вас